Huntonit på markedet i mer enn 60 år

Huntonit AS er lokalisert på Vennesla I Vest-Agder. Fabrikken ble bygget opp på slutten av -40 tallet og den 12. mai 1950 produserte Huntonit sin første trefiberplate. Både Huntonit fabrikken og produktene har hatt en stor utvikling i årenes løp. I dag er Huntonit Venneslas største private arbeidsplass med ca 190 ansatte.

Huntonits hovedmarked er Norge, men en relativt stor andel selges også til andre Europeiske land.

Huntonit ferdigmale takplater, veggplater og panelbord er verdens eneste som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund. Huntonit produktene er også godkjent av Det Danske Teknologiske Institutt i København og kan merkes med Dansk Indeklima Mærke.

Lokalt omtales Huntonit som "Wallboarden" da fabrikken i tidligere år het Norsk Wallboard AS. Huntonit representerer norsk industrireising etter 2. verdenskrig og er en hjørnestensbedrift i Vennesla. I dag er Huntonit Norges eneste produsent av trefiberplater.

Råvarene til indstriproduksjonen hentes hovedsaklig fra nærområdet og består av rundtømmer, sagspon, hunved og flis. Eiendomsmessig består Huntonit AS av produksjonslokaler på nesten 20 000m2, tomtearealet - eiet er på over 78 000m2.